De Wensboom in Opmeer

De Wensboom in Opmeer

Op een mooie herfstachtige werkzondag waren vrijwilligers druk aan het werk met het maken van programma’s voor de jubilerende Gabberweek. We willen in de gemeente Opmeer iets nieuws neerzetten waarbij we de hele samenleving betrekken, dat was de “wens” van de aanwezigen. Langzamerhand kwamen er voorbeelden ter tafel en in navolging van het wensboominitiatief in Medemblik van Piet Swart Vastgoed (Sebastiaan Vriend), hebben we de schouders onder dit Opmeerse wensproject gezet.

Het Dickensdorpje
Op het mooiste pleintje van de gemeente Opmeer, vernoemd naar oud burgemeester WSPP de Leeuw zal er twee dagen lang  een klein Dickens achtig dorpje te zien zijn. Midden in dit kleine pittoreske dorpje zal een boom geplaatst worden, geen gewone boom, maar een Wensboom.

De effecten van de eerste editie waren enorm en met 435 wensen sloten we de eerste editie af. Door heel veel van deze wensen te vervullen gedurende de 9 maanden daarna, leer je mensen kennen, maar ook hun vragen en verdere wensen die voor ons makkelijker in te vullen waren. Zo hebben er 98 inwoners kennis gemaakt met de Gabberweek en tegelijkertijd hebben we hun wens met hun  gezin samen ingevuld. Soms met een traan omdat dit het allerlaatste uitje samen zou zijn en soms heer vertederend , nam een kleinkind het voortouw om met oma op pad te gaan zodat het verdriet van het overlijden van opa over zou gaan.

Mooie en bijzondere dingen waar ik me graag met 5 vrijwilligers voor in wil zetten.

Datum

20 augustus 2020

Tags

Alle leeftijden

Adresgegevens

Opmeer Actueel
P.a. de Vergadelaar
De Weijver 8C
1718 MS Hoogwoud


Tel: 0226-355095
E-mail: info@opmeeractueel.nl