Over ons

Jongeren- en ouderenwerk – inclusief werk – en Wiebo Beenen wordt vaak in één zin genoemd. Maar er is natuurlijk meer dan dat. SJJO (Stichting Jeugd- en jongerenwerk Opmeer), Pardoes en Argos bepalen mede de voedingsgrond waarop het jeugd- en ouderenwerk al 30 jaar op groeit.

SJJO - Stichting Jeugd en Jongeren Opmeer

Het bestuur van het SJJO is de overkoepelende stichting die zich inzet voor het betrekken van jeugd- en jongeren – en inmiddels ook ouderen – bij diverse maatschappelijke initiatieven. Bovendien draagt zij zorg het borgen van vrijwilligerswerk en de kennis en kunde die daaruit ontstaat. Het SJJO beheert de Vergadelaar in Hoogwoud en de  materialen opslag in de Weere. Deze voorwaardescheppende werkzaamheden zijn de belangrijkste onderdelen van de Stichting.
De vrijwilligers van  SJJO zijn zichtbaar bij o.a.: de 5 mei viering, de Gabber- en Zomerweek, de vrijmarkt, de promowagen en bij burendag.
Een aanrader is de film ‘De Trots van Opmeer’, waarin je 23 minuten meegenomen wordt in de  wondere wereld van het vrijwilligerswerk in Opmeer.

Image

Poppodium Pardoes

Een eigen plek voor jongeren in Hoogwoud (gemeente Opmeer) dat was hoe het begon. Nu is Pardoes een cultureel centrum in Hoogwoud voor jongeren en ouder uit Opmeer en omstreken, met een fantastisch bestuur en zo’n 70 vrijwilligers. Belangrijk in Pardoes is de programmering van de theater-muziekzaal: dj’s, cabaret, dartavonden, popgroepen van punk tot rock tot hoempa. Jong talent gevestigde namen, alles wordt uit de kast getrokken.
Het bestuur zorgt voor een goed lopend centrum, ze zorg voor barbezetting, inkoop, investeerders…. Een volwaardige culturele onderneming.

Image

Argos

Jongerenvereniging Argos organiseert al zo’n 40 jaar, evenementen voor jong en ouder met als doel het samenkomen van mensen uit de buurt van De Weere - De Weere is een van de dorpskernen van Opmeer. Het St. Theresiahuis is de uitvalsbasis – het vaste honk – van Argos. Argos heeft zijn eigen nieuwsblad – De Argonaut, en een eigen toneelvereniging – T.V. NL3. En Argos gaat internationaal met IPA, de internationale projecten voor jongeren. Ander mooi project Palmpop.

Kortom: diverse besturen die elkaar versterken en kunnen zorgen dat al de genoemde projecten, activiteiten en evenementen ook worden uitgevoerd: veilig, vakkundig en bevlogen.

Image

Adresgegevens

Opmeer Actueel
P.a. de Vergadelaar
De Weijver 8C
1718 MS Hoogwoud


Tel: 0226-355095
E-mail: info@opmeeractueel.nl