Bekende koppen

Al deze projecten komen niet uit de lucht vallen, ideeën moeten worden omgezet naar werkelijkheid. Er moet veel georganiseerd en geregeld worden. Vinden van budget en vrijwilligers. Programma opzetten, doelen bepalen en goedkeuring krijgen van bestuur en gemeente. Zorgen voor opbouw en veiligheid het zijn een aantal onderdelen vanuit een reeks stappen die doorgelopen worden. Bijna elk project heeft een eigen trekker. Deze bekende koppen willen we niet ongenoemd voorbij laten gaan.
Complimenten aan allemaal, of je nu net komt kijken, je eerste project draait of een ouwe rot in het vak bent. Op deze pagina de meest bekende grondleggers van projecten

Helaas kunnen we niet alle vrijwilligers hier benoemen, we zijn wel trots op iedereen. Allemaal, BEDANKT!

:

Pé Veldt
Pé VeldtAward Opmeer
Niet de oprichters, maar ondernemer Pe Veldt heeft de Award Opmeer meer visie en missie gegeven. Hij heeft ervoor gezorgd dat, de doodlopende straat voor sommige jongeren uit Opmeer, toch een open deur kreeg. Toekomst bieden om zo overlast door jongeren beteugelen. Pe heeft een groep in de arm genomen en met hen de Award mede ontwikkeld.
Remco Koelemeijer
Remco KoelemeijerAward International
Werken aan iets wat je nog niet eerder is gedaan. Een uniek nog jong project voor een internationale groep jongeren die divers en kwetsbaar is in Engeland en Duitsland en inmiddels ook in Denemarken. Gewoon doen! Stap in het avontuur, voor jong en oud. Internationaal samenwerken met de kinderen van de jongeren van vroeger. Wat is dit mooi!
Fred Nansink
Fred NansinkBoekenmarkt
Fred zette z’n stappen in de boekenmarktwereld door aan te geven: “We weten niet of we het beter kunnen, maar wel gezelliger.” Nu geven ze leiding aan een goed team vrijwilligers en doen wonderen bij het werven van vrijwilligers om dat goede team te behouden. Organisaties blij maken met het resultaat, dat is hun doelstelling.
Dave van der Berg
Dave van der Berg Gabberweek
De Gabberboot dobberde al 10 jaar in de brainwaves van Dave. Uiteindelijk voer zijn Gabberschip uit toen in 2007 richting werd gegeven, de structuur stond en visie praktijk werd. Extra leuk weetje; Dave woonde lang tegenover zijn passieplek.
Fred en Tanja Nansink
Fred en Tanja NansinkGolf met Pit
Als ervaren cracks in het vrijwilligers- en bestuurswerk pakten Fred en Tanja samen de draad op met een project waar alleen de deelnemers ouder zijn. Golf met pit een succesvol project voor ouderen die nog echt iets willen.
Ed op den Kelder
Ed op den KelderGunvakantie
De Gunvakantie is een mooie besteding van tijd in de zomer voor mensen die niet op vakantie kunnen. Hier zeer zichtbaar de inclusiviteit, de drijfveer voor al onze projecten. Startcredo "We gunnen gezinnen die het nodig hebben een mooie week op vakantie."
Tim de Haan
Tim de HaanHIP
Op een klein kantoortje in het gemeentehuis van Opmeer, mijmerende Tim over 1 Europa, avontuur en reizen. HIP werd zijn avontuur. De eerste stap zette hij hiervoor in 1991 en voegde de daad bij het woord. Sindsdien zijn er meer dan 1000 jongeren betrokken geweest bij HIP. Wat start met kleine stapjes laat uiteindelijk grote afdrukken na.
Daan Stoop
Daan StoopKinderdorp Opmeer
Als langstzittende voorzitter heeft Daan echt enig recht van spreken. Kinderdorp is een beleving waar het de hele gemeente aan meewerkt, van jong tot oud, van burgemeester tot de 13 jarige nieuwe vrijwilliger. Het zegt iets over een project als de vrijwilligersaanmelding met 10 minuten vol zit.
Marcel Lehnhardt en Niels Vlaar
Marcel Lehnhardt en Niels Vlaar Pardoes
Pardoes is de parel van Hoogwoud, die parel moet je koesteren. Dat kost tijd, veel vrije tijd. Marcel en Niels met hun team moeten dus goed plannen. Zij doen dat met veel plezier, tijd en leeftijd maken niet uit zolang ze er maar veel van hen zelf in kwijt kunnen. En met hun enthousiasme ontstaan er altijd weer andere projecten, leuk! Maar ook die vragen weer veel tijd.
Marcel Lehnhardt
Marcel LehnhardtTour de Fris
Marcel is vanaf het eerste uur in 2010 aangesloten bij Tour de Fris. Met hart voor het project zijn er al heel wat uren van zijn tijd in dit prachtige project gaan zitten.
Cees en Tiny Bakker
Cees en Tiny BakkerTour de Classique
De ouderen van toen en nu hebben het geweten, toen Cees en Tiny hun eerste stappen zetten in de vrijwilligerswereld van Opmeer. Zij riepen: “Ja wij willen!” en gingen aan de slag met Tour de Classique. Een ongekende positieve sfeer zorgt voor meer dan genoeg aanmeldingen voor diverse vrijwilligersklussen, maar ook aan aanmeldingen van de seniorenfietsers.
Jeroen Duin
Jeroen DuinTour de Heroes
Het was ooit een ontbrekende schakel/doelgroep in het Tourveld, inmiddels is Tour de heroes niet meer weg te denken. Het hele Tourveld is met Tour de Heroes het perfecte voorbeeld van inclusieve maatschappij. Fietsen vanuit verre landen naar huis ook als je een handicap hebt. Fietsen met gedreven vrijwilligers en buddy's voor deze deelnemers.
Diana Boerman
Diana BoermanUitdaging
Diana heeft vele jaren geïnvesteerd in dit project en bijgedragen aan diverse Award groepen die nu het beeld bepalen in het jeugd- en jongerenwerk. Zelfs internationaal.
Melanie Konijn
Melanie KonijnWensboom Opmeer
Omzien naar elkaar en elkaar omhelzen via een wenskaart. Mensen laten genieten en er zijn voor elkaar. Een boom, een pen en een kaart, hoe eenvoudig kan het zijn.
Wouter Maas
Wouter MaasZomerpop (Pardoes)
Een voorzitter die als jongste vrijwilliger van Nederland een koninklijke onderscheiding kreeg in 2009. Organisator puur sang. Met elk jaar een nieuwe programmering met klinkende namen. Muziek is Wouters passie, hij heeft in de voortschrijdende jaren meer oog gekregen voor details wat het project naar een hoger level heeft gebracht.
Diralda en Erik Mooij
Diralda en Erik MooijZomeracademie
Met 100 mensen op vakantie: 100 mensen, 100 meningen, 100 ideeën, 100 monden te vullen,… Een groot programma op een camping bij iemand met een groot hart. Het vergt van Diralda en Erik en vele anderen een grote tijdsinvestering. Kijkend naar de kinderen die volop genieten, van alles en elkaar, is dit project een sieraad voor de samenleving.
Peter Groot
Peter GrootPenningmeester bij SJJO
Peter groeide als vrijwilliger op bij jongerenvereniging Argos in de Weere en is inmiddels penningmeester bij SJJO (het overkoepelend orgaan). Het SJJO kan altijd op zijn steun rekenen. Peter is een voorbeeld voor veel vrijwilligers. Hij omarmt en initieert nieuwe initiatieven en is de spin in het web voor de vrijwilligs in de gemeente Opmeer.
Else Pranger
Else PrangerProject Zomertijd
Zij heeft het project Zomertijd Opmeer omarmt in 2013 en sindsdien heeft ze dit project niet meer losgelaten. Het project richt haar pijlen op de 75 plussers en ieder jaar nemen er meer dan 120 deel aan dit prachtige project waarbij Else vanaf 2016 super steun krijgt van Jolande Stijnman. Binnen twee weken ,in de maanden juni en juli worden er meer dan 40 activiteiten georganiseerd , die vervolgens door 15 vrijwilligers begeleidt worden. Komende zomer (2022) viert Zomertijd Opmeer haar 10e editie

Wiebo Beenen

Onze verbindende factor op alle onderdelen. De drijvende (vaste) kracht achter alle ideeën. Geen idee is te gek, waar iedereen denkt: “Zouden we dat wel moeten doen? Denkt Wiebo: “Geef het een kans.”

Image

Als laatste een dankwoord aan GertJan Nijpels en Ted Friethoff

GertJan Nijpels

Oud burgemeester van Opmeer, altijd te vinden bij alle activiteiten in zijn gemeente. Trots als hij was op alle inwoners die zich met zoveel inzet en enthousiasme inzette voor het goede doel, de eigen vereniging, de ander… GertJan was altijd te vinden bij de Gabberweek, als chauffeur, bij Huttendorp in de keuken en op de radio. GertJan vervulde zelf ook de functie van vrijwilliger met verve en nam daar z’n collegeleden bij mee.

Gertjan Nijpels

º 10-06-1951  -  † 8-02-2021

Ted Friethoff

Ted was de dorpsfotograaf van de gemeente Opmeer. Alle activiteiten legde hij vast op de gevoelige plaat. Het hele arsenaal aan digitale beelden van de gemeente Opmeer heeft Ted voor zijn overlijden overgedragen aan het Westfries Archief.

De URL OpmeerActueel werd overgedragen aan Wiebo Beenen, zodat verslag doen van alle evenementen kon voortbestaan. De hernieuwde website OpmeerActueel, maakt gebruik van de informatie en de foto’s die Ted achterliet, nu aangevuld met nieuw beelden.

Bedankt Ted voor je blik op Opmeer en haar omgeving. Prachtige beelden, emoties en landschappen werden door jou vast gelegd.

Ted Friethoff

º 19-04-1940  -  † 20-04-2020

Adresgegevens

Opmeer Actueel
P.a. de Vergadelaar
De Weijver 8C
1718 MS Hoogwoud


Tel: 0226-355095
E-mail: info@opmeeractueel.nl