Award Opmeer

Award Opmeer

In 2003 ben ik gevraagd vanuit de het provinciaal instituut PRIMO om The International award for Young People te starten in de gemeente Opmeer. Na een tweedaagse training in Vught ben ik samen met een bevlogen vrijwilliger gestart in de gemeente Opmeer met 11 deelnemers. In 2010 had de Award Opmeer zoals we dit project hebben genoemd, 180 deelnemers. Grote uitreikingen in de tent van Zomerpop waren het gevolg, honderden toeschouwers zagen jongeren brons, zilver en goud behalen.

Als afsluiting van ieder niveau werden en worden er nog steeds expedities georganiseerd. Van Bretagne tot aan Oslo en van Macedonie tot aan Tanzania, de Award Opmeer stond en staat nog steeds garant voor die verhalen die nog steeds op iedere verjaardag rond gaan. Met name de eerste jaren , dat jongeren als 14 jarigen (bijna) zelfstandig zaken moeten oppakken. Door deze ervaringen , maar ook door de ervaringen in het vrijwilligerswerk, de verhalen van de begeleiders en de eigen talent ontwikkeling, maken de Award Opmeer meer dan bijzonder. 

De effecten zijn dan ook dat deelnemers van dit project , na hun gouden medaille, het vrijwilligerswerk instromen, voorrang krijgen bij een opleiding of gewoon een sociaal persoon zijn geworden. Dit karaktervormend project is de olie in de motor van vele organisaties en zeker het cement tussen de bouwstenen van veel projecten, dan wel organisaties.

presentatie-award-opmeer.pdf

Datum

18 augustus 2020

Tags

15-23, Gehele jaar

Adresgegevens

Opmeer Actueel
P.a. de Vergadelaar
De Weijver 8C
1718 MS Hoogwoud


Tel: 0226-355095
E-mail: info@opmeeractueel.nl