Gabberweek

Gabberweek

Dit project heb ik in 1995 opgezet omdat het ontzettend moeilijk was om alle 20 dorpen en buurtschappen tegelijkertijd te bereiken en op een goede manier de sociale cohesie te vormen , die in die tijd ver te zoeken was.

Met als rode draad het kinderwerk werden alle kinderen van de basisscholen uitgenodigd om mee te doen.

Het was een ware revolutie dat we dit bijzondere project presenteerde aan de gemeentes Noorder-Koggenland en Opmeer.

“Veel te veel werk en je bereikt er niks mee”, dat is een samenvatting van de reacties die we 8 maanden lang hebben ontvangen.

Toch hebben we doorgezet met een bijzondere groep vrijwilligers, die ik op de dag van vandaag dankbaar ben dat we elkaar zo hebben gestimuleerd om door te gaan..

Het project is veranderd , met de tijd meegegroeid en richt zich op ontzettend veel doelgroepen zoals hieronder wordt omschreven;

Het Project Gabberweek is een project dat zich richt op kinderen van 5 tot 12 jaar uit vooral maar niet uitsluitend kwetsbare groepen, gezinnen vooral maar niet uitsluitend met een achterstand en vooral maar niet uitsluitend kwetsbare ouderen met als doel om de saamhorigheid en welzijn binnen de gemeenschap te vergroten. Het programma bestaat uit een grote diversiteit aan activiteiten. Een onderdeel van het Project Gabberweek is dat gedurende 7 dagen een groot aantal activiteiten op diverse locaties wordt aangeboden. Het bestuur en zijn werkgroepen proberen niet alleen zoveel mogelijk kinderen en ouderen uit de diverse gemeenten in West-Friesland te bereiken, maar ook om ze te overtuigen mee te doen om samen het welzijn van de gemeenschap te bevorderen en de saamhorigheid te vergroten. Ook worden kwetsbare ouderen, kinderen en gezinnen die het financieel moeilijk hebben gestimuleerd om mee te doen en is daarmee een belangrijk onderdeel van het project.

Eveneens worden er projecten voor kwetsbare groepen in de gemeente Opmeer georganiseerd, zoals daar zijn;

  • Zomertijd Opmeer
  • Gunvakanties
  • Wensboom Opmeer

Datum

17 augustus 2020

Tags

Alle leeftijden

Adresgegevens

Opmeer Actueel
P.a. de Vergadelaar
De Weijver 8C
1718 MS Hoogwoud


Tel: 0226-355095
E-mail: info@opmeeractueel.nl